Voor de maand juni hebben we weer een overzicht opgesteld met de leukste evenementen die op ons te wachten staan in de regio Haaglanden. Onze tips staan voor deze zomerse maand in het teken van festivals, de Hollandse Nieuwe haring, Pro Freestyle, de jaarlijkse Bunkerdag en nog véél meer voor jouw agenda. Ook voor de sportieveling heeft juni heel wat in petto.

Delft Fringe Festival

Maak Kennis met het talent van morgen! De zevende editie van het Delft Fringe Festival wordt op donderdag 1 juni 2017 feestelijk geopend in het Rietveld Theater. Tot en met zondag 11 juni verandert Delft weer in één groot podium. Met ruim 23 locaties waar 50 podiumkunstenaars 400 maal op zullen treden is dit festival uitgegroeid tot één van de belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers. Geniet jij ook mee van het nieuwe talent?

Pro Freestyle The Hague

Het grootste freestyle-evenement van de Benelux strijkt neer op een nieuwe locatie, het Beachstadium in Den Haag. Van 2 tot 5 juni kan je je ogen uitkijken met stoere sporters die hun gave tricks in tal van sporten in diverse disciplines laten zien. De strijd om de World Cup Skateboarding belooft in ieder geval veel toffe flips met zich mee te brengen. Voor de sportfanaten onder ons dus een event om niet te missen!

 

Avondvierdaagse

Haal je wandelschoenen uit de kast en bereid je voor op de jaarlijkse Avondvierdaagse in Wassenaar. Om 18:00 gaan jong en oud elke avond van 6 tot 9 juni van start om wat kilometers op de teller te zetten. Ga met je kinders aan de wandel met een kleine 2,5 kilometer of kies voor de verdere afstanden van 5 of 10 kilometer. Een perfecte gelegenheid om in beweging te blijven en op een andere manier te genieten van het prachtige dorp.

Bunkerdag

Duik de geschiedenis in van de Tweede Wereldoorlog op 10 juni. Langs de kust van Nederland worden van 10.00u tot 17.00u de bunkers van Zeeland tot aan Den Helder voor één dag opengesteld voor publiek. Grijp je kans! Er zijn ruim vijftig locaties van bunkers en andere overblijfselen van de Atlantikwall te bezoeken met één entreebewijs. In de duinen van Scheveningen en Kijkduin kun je ook de sporen vinden van deze verborgen historische locaties. Tip: Vergeet je zaklamp niet!

Vlaggetjesdag 

Voor 70 jaar op rij wordt de komst van de Hollandse Nieuwe haring aangekondigd. Op 17 juni staat deze vissoort centraal en kan je als een van de eerste een echte Hollandse Nieuwe proeven. Ben je geen fan van vis? Wees gerust! Ook voor jou is er genoeg te beleven op Vlaggetjesdag in de haven van Scheveningen. Met optredens van onder andere Jan Smit, demonstraties, oude zeilloggers, en nog veel meer weten wij zeker dat je je niet zal vervelen.

Parkpop

Het grootste gratis popfestival van Nederland staat op jou te wachten. Met een veelbelovend muziekprogramma is Den Haag er ook dit jaar weer helemaal klaar voor. De sfeer in het prachtige Zuiderpark is niet te omschrijven. De gezelligheid is ongekend en iedereen geniet op en top van een met zorg samengesteld programma van nationale en internationale acts. Wist je dat Parkpop al sinds 1981 ieder jaar weer een groot succes is? Het is zelfs een van de langstlopende festivals in Nederland. Wees er ook dit jaar dus weer bij op 25 juni!

Reactie Achterlaten