Internationale Allure

Dit jaar even niet op vakantie? Of het vakantiegevoel thuis vast houden? Elke land heeft wel van die eigenschappen die het zo’n eigen karakter geven, dus als je een favoriet hebt, waarom dan niet dat gevoel naar je toe halen? Wij geven je tips voor de verschillende sferen.

Toscaanse Sferen

Italië naar je tuin of terras halen? Denk dan bijvoorbeeld aan het Toscaanse landschap en de elementen die je daar veel ziet. Terracotta potten moge natuurlijk niet ontbreken en die vul je bijvoorbeeld met lavendel of papaver. Ook horen er in een Italiaanse tuin natuurlijk Italiaanse kruiden! Kleuren vul je aan met decoraties of betegeling; kies dan voor okergeel, zacht bruin en andere aardekleuren.

Als een God in Frankrijk

Als een god in Frankrijk leven, maar dan wel in je eigen huis? Geen probleem! Wat als eerste in gedachten komt, zijn die enorme Franse kasteeltuinen. Nu is de kans klein dat je zo’n oppervlakte tot je beschikking hebt, maar je kunt wel wat elementen overnemen. Zo is symmetrie heel belangrijk in de paleistuinen en dat kun je prima thuis doorvoeren. Vaak ook zie je buxushagen voorbij komen, die het ook in Nederland prima doen. Geen tuin maar wel een balkon? Dan kun je ook voor kleine buxusplanten in een pot gaan, zeker wanneer je ze in een geometrische vorm snoeit. Verder ziet een Franse tuin er het hele jaar hetzelfde uit, wat betekent dat je kiest voor winterharde planten.

Cowboys & Indianen

Liever in gedachten weg uit Europa? Dan kun je ook voor een Amerikaanse stijl gaan. Als je de mogelijkheid hebt, dan kan een bbq of vuurkorf hier natuurlijk niet ontbreken. Qua planten kies je voor winterharde cactussen en vetplanten, die je plant in grove potten. Ga je voor een indianen stijl, dan kun je balkon of terras versieren door bijvoorbeeld dromenvangers op te hangen. Ga je liever voor de ruige cowboy sfeer, zoek dan eens op marktplaats naar oude laarzen die je zult met aarde en plantjes, of hang wat verroeste sporen aan de muur. Werk verder met grof, donker hout en voor je het weet waan je jezelf op een echte ranch!

Japanse Rust

Zoeken we juist de andere kant van de wereld, dan komen we uit in bijvoorbeeld Japan, waar alles om rust en balans draait in de tuin. Waar in Frankrijk de symmetrie centraal staat, is dat in Japanse sfeer juist niet de bedoeling. Balans betekent daar: een grote, indrukwekkende boom aan de ene kant, dan juist ruimte aan de andere kant. Qua planten houd je het rustig en kies je voor planten in vergelijkbare tinten. Heb je de ruimte om een pad te maken, leg dit dan aan met grind en maak het bochtig. Geen ruimte voor een pad? Leg dan bijvoorbeeld een mooi groepje stenen op een tafeltje op je balkon. Om het af te maken kies je qua tuinmeubilair voor licht hout of bamboe.

Ben jij er al uit? Mocht jij nog meer tips hebben, laat het ons weten!

Reactie Achterlaten