Licht Op Tafel

De eetkamer is de plek in huis waar het gezin iedere dag samen komt. We ontbijten, delen onze verhalen van de dag en na het diner tafelen we er heerlijk na. Een plek waar je dus het gevoel van thuiskomen wilt creëren. Met een tafellamp kan dat! Met de juiste keuze krijg je een zachte en gezellige sfeer in het middelpunt van het huis. Maar waar moet je op letten bij een eettafel lamp?

Eén, twee, drie of meer?

Al is je eettafel groot of klein, je hebt voldoende keuze als het gaat om eettafellampjes. Met één grote lamp maak je een statement in de kamer. Een blikvanger die de totale eettafel verlicht. Perfect voor aan een zijde van een grote rechthoekige tafel. Heb je een kleinere eettafel dan is het een idee om twee of meerdere kleine lampjes op de tafel te zetten. Geeft gelijk een speels effect. Een mix van diverse kleuren van een bepaald design of juist verschillende ontwerpen, maken dat speelse effect compleet.

Design trends

Het is je vast al opgevallen, maar het peertje mag gezien worden. Ook op tafel! Je kunt je helemaal uitleven met de tientallen vormen die te verkrijgen zijn op de markt. Misschien past een diamantvormig peertje wel op jouw eettafel. Daarnaast is het ook zó fijn dat ze met alle leuke designs en materialen zijn te combineren. Neem nou het betonnen blok bijvoorbeeld. Gaaf voor een stoere en robuuste uitstraling en toch ook rustig voor op tafel door de zachte kleur.

We zien ook de glazen lamp steeds vaker in het interieur voorbij komen. En dan voornamelijk met gekleurd glas voor dat extra beetje sfeer in de eetruimte. Het peertje komt goed tot zijn recht door de chique uitstraling van het glas. Je vindt ze in alle soorten en maten, met sommige glazen lampen die op prachtige vazen lijken.

Ook vinden wij de metalen designs een toffe match met de peertjes. Het metaal heeft twee functies. Allereerst zorgt het ontwerp ervoor dat de peertjes neergelegd kunnen worden op tafel. Ten tweede brengen ze een industriële sfeer met zich mee. Lekker stoer dus. Uiteraard stellen ze je met metaal ook voor tig keuzes wat betreft de look & feel. Glimmend, mat, goud, zilver, koper. Je kunt helemaal los.

Onze favorieten

Heb jij al in gedachten met welke variant tafellamp je meer sfeer en warmte wil creëren in de eetkamer? Zo niet, dan kunnen onze twee favoriete merken wel van pas komen:

  • House Doctor [Op de foto] – Een Scandinavisch merk dat kwaliteit en sfeer combineert in hun collectie van woonaccessoires. Met hun mooie lampen kun je je interieur op veel manieren verrijken. Een werkelijk remedie voor jouw huis.
  • Rinca – Een merk dat pure producten ontwikkeld voor jouw woning. Deze Rinca naturel tafellamp is door de eenvoudige vormgeving en het fijne houten materiaal een bijzonder item. Zelf bepaal jij welke vorm lamp je erin doet, waardoor je elke keer weer een nieuwe lamp op tafel kan zetten met een ander peertje.

Vergeten jullie niet jouw creatie van tafellamp(en) met ons te delen?

Reactie Achterlaten