Slapen als een roosje

Wat doe je als buik begint te groeien? Juist. Samen klussen aan een lieve kinderkamer voor jullie toekomstige kleine wonder. Een kinderkamer inrichten is leuk, maar het kan soms best lastig zijn! Inspiratie voor het inrichten van de babykamer kunnen jullie dus vast wel gebruiken. Met deze blog willen we jullie een aantal tips geven om een gezellige en speelse plek te creëren voor je kind. Lees je mee?

(Mini) Meubels

Kinderkamers zijn niet al te druk ingericht. De kamer moet immers genoeg speelruimte bieden voor als je kind opgroeit. Bedenk daarom altijd eerst welke meubels je écht nodig hebt. Dus koop geen onnodige meubels, maar ga heel eenvoudig voor basismeubelen zoals een bed, kast en misschien een minibureau met wat opbergruimte. Meubels die meerdere functies hebben zijn altijd geliefd onder ouders. Misschien is een bed met een opberglade voor extra opbergruimte wat voor jullie?

Een likje verf

Kies je blauw voor een jongen of roze voor een meisje? Dat hoeft helemaal niet! Laat het licht binnen en denk aan pasteltinten en neutrale kleuren om de kamer een ruim effect te geven. Een wit plafond en zacht gekleurde vouwgordijnen helpen daar altijd bij. Deze rustige basis is wel zo fijn voor wanneer het speelgoed tevoorschijn wordt gehaald en er dus al genoeg chaos in de ruimte is. Krijgt jullie baby een grote kamer waar menig kind jaloers op zal worden? Dan kan een frisse, knalkleur een gewenst speels effect geven.

Een ruim effect

Ook voor de kinderkamer is een grote spiegel een oplossing voor een ruim gevoel. De weerkaatsing van licht en de weerspiegeling van de ruimte geeft een verrassend effect. Aan de muur, de deur of hangend aan een kastdeur; jullie vinden vast wel een plekje.

Een veilige basis

Veiligheid zit hem in zelfs de kleinste zaken. Sta er eens stil bij dat…

  • het kinderbedje niet te dicht bij het raam of een warming wordt gezet;
  • snoeren, koorden en gordijnen niet in de buurt van het slaapplekje horen;
  • de ideale kamertemperatuur voor je kleintje tussen de 15-18 graden is;
  • ventilatie belangrijk is. Het raam opzetten voor wat frisse lucht is dan veiliger voor je kind met een raambeveiliging;
  • een nachtlampje een veilig gevoel en goede nachtrust kan geven aan je kind.

De eyecatcher

Als kersverse mama en papa heb je nu nog alle basismeubelen nodig op de babykamer. Naarmate je kind groter wordt is het misschien tijd voor een speels accent in de slaapkamer. Een opvallende eyecatcher geeft de kamer een gezellige sfeer. De mini tipi’s komen steeds vaker voorbij en wij vinden het echt een leuke trend. Willen jullie liever wat anders? Wat dacht je van een schommel aan het plafond? Geheid dat jullie dan veel schommeluurtjes gaan doorbrengen op de kinderkamer! Zo maak het niet alleen een plek waar je kind straks later graag is, maar jullie zelf ook.

We hopen dat we jullie de benodigde inspiratie hebben kunnen geven en we zijn ook erg benieuwd naar jullie kleine paleisjes. Deel je een foto van jullie uiteindelijke creatie met ons via Facebook? We kijken er naar uit!

Reactie Achterlaten